Boter-kaas-en-eieren met Lego

Onlangs stuitte ik op Pinterest op een leuk idee; boter-kaas-en-eieren spelen met Lego! Je begrijpt; mijn oudste zoon en ik gingen snel aan de slag. Wie is er immers niet groot geworden met dit eenvoudige doch zeer vermakelijke spelletje. Zo gezegd, zo gedaan! En zoals ik al had verwacht, kon zoonlief er geen genoeg van krijgen. Een blogje hierover kon dan ook niet uitblijven…

Aangezien de meeste mensen zijn opgegroeid met boter-kaas-en-eieren behoeft dit spelletje weinig verdere uitleg. Mijn kleuter had het direct onder de knie. Sterker nog; hij bleek in staat om ieder potje te laten eindigen in gelijkspel. Desalniettemin had hij er ontzettend veel plezier in. (Mocht jouw kind het boter-kaas-en-eieren eveneens gemakkelijk af gaan dan kun je overwegen om het iets moeilijkere 5-op-een-rij te spelen…)

Afijn, wat heb je nodig om boter-kaas-en-eieren te spelen met Lego? Tja, niet zoveel. Ik gebruikte een grondplaat en maakte met witte blokjes een raster. Wanneer je genoeg platte latjes in dezelfde kleur hebt, kun je die gebruiken om een raster van te maken. In dat geval kun je waarschijnlijk tevens toe met een kleinere grondplaat. Om het spel daadwerkelijk te spelen, heb je enkel nog per persoon een vijftal gekleurde vierkante blokjes nodig. Ik verzamelde voor de afwisseling vijf rode, vijf gele en vijf blauwe blokjes maar in principe heb je aan twee kleuren voldoende als je met z’n tweeën speelt.

Uiteraard valt of staat boter-kaas-en-eieren niet met Lego maar het geeft wel een extra dimensie aan dit spelletje. Bij mijn zoon sprak het in ieder geval veel meer tot de verbeelding om het op deze manier te spelen in plaats van met pen en papier. Persoonlijk vind ik het een handig idee om onder andere een grondplaat en de benodigde blokjes in te pakken als je op vakantie gaat. Je kinderen kunnen dan naast het bouwen met Lego tevens een spelletje spelen met dezelfde blokjes. Ook leuk voor op de achterbank!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *