Buit Koningsdag (o.a. Lego, K’nex, Meccano en Playmobil)

Ik had je tien jaar geleden hard uitgelachen als je me had verteld dat ik op Koningsdag voor dag en dauw op zou staan om koopjes te scoren op de vrijmarkt. Nee hoor, zo burgerlijk zou ik nooit worden! Gut, wat was ik destijds nog aandoenlijk naïef.

Inmiddels ben ik twee kinderen rijker, heel wat jaren verder en ook een beetje wijzer geworden. Zodoende liep ik op 27 april jl. al tegen achten rond te snuffelen op de vrijmarkt. Vooraf had ik bedacht dat het wel heel leuk zou zijn als ik Lego, Playmobil, Meccano of K’nex zou kunnen kopen voor een fijn prijsje. Ook stond er nog een letterdoos op het verlanglijstje. Uiteindelijk nam ik al deze items mee naar huis en meer. Koningsdag 2017 gaat de boeken in als een topjaar! Achteraf was ik ontzettend blij dat ik mijn nageslacht wijselijk thuis bij mijn wederhelft had achtergelaten.

Laat ik maar direct beginnen met mijn allerbeste aankoop; de Lego Minecraft 8-in-1 Crafting Box voor 12,50! Als je mijn blog al wat langer volgt, weet je dat mijn oudste zoon graag met Lego speelt. Alhoewel, spelen doet hij er eigenlijk niet mee. Meneer doet namelijk weinig anders dan eindeloos dingen uit elkaar halen om het vervolgens weer met behulp van het constructieboekje op te bouwen. Mede daarom behoren de 3-in-1 sets van Lego Creator tot zijn favorieten. Een poosje geleden spotte ik de 8-in-1 set van Lego Minecraft al in de speelgoedwinkel. De prijs hield me echter tegen.

Bij thuiskomst, overhandigde ik Sam een plastic tas vol blokjes inclusief de bijbehorende boekjes. Hij was er uitzinnig blij mee! Hij heeft niets eens gevraagd of ik nog meer had gekocht. Zoonlief is er al dagen zoet mee en ik geloof dat hij ondertussen zeven van de acht varianten heeft gebouwd. De set is werkelijk nog zo goed als nieuw; er ontbreekt geen enkel stukje. Deze mama heeft punten gescoord…

Voor Sinterklaas kreeg Sam een klein doosje Meccano. Meneer is namelijk dol op schroefjes en gereedschap. (Hij wist onlangs in een onbewaakt ogenblik zelfs een schroef uit de kettingkast van de bakfiets te draaien waardoor we alleen nog maar konden fietsen in de lichtste versnelling…) Hoewel hij soms nog wat hulp nodig heeft – het kind is immers pas vierenhalf – vindt hij het zeer interessant speelgoed. Toen ik bovenstaande doos voor 3,- euro mocht meenemen, twijfelde ik dan ook geen moment. De set is helemaal compleet en ik kreeg er gratis een sorteerdoos bij. Je kunt er maar liefst vijfentwintig verschillende modellen mee bouwen en er zit ook een motortje bij. Klinkt goed, nietwaar? Ik heb trouwens wel besloten om deze doos voorlopig op zolder te verstoppen. (En daarom nam ik mijn kinderen dus niet mee gedurende deze strooptocht…)

Dit metalen koffertje met daarop een afbeelding van Playmobil trok direct mijn aandacht. In eerste instantie dacht ik dat er daadwerkelijk een Playmobil-set in zou zitten maar het bleken een viertal puzzels te zijn met daarop de figuren van het betreffende speelgoed. Aangezien de heren graag puzzelen, leek dit me een prima aankoop. Altijd handig om in huis te hebben. Het koffertje wisselde voor 2,- euro van eigenaar.

K’nex is de nieuwe liefde van mijn grootste zoon. Sam kreeg ook hiervan een doosje van Sinterklaas – de oude baas wilde niet enkel Lego geven – en nadien nog een tweetal doosjes waar ik toevallig tegenaan liep bij de Action. Derhalve was meneer reeds in het bezit van een jeep, een vliegtuigje en een kleine helicopter. Die drie doosjes samen, bleek je te kunnen combineren tot een grote raket en toen was hij volledig verkocht. Je begrijpt dat ik op Koningsdag graag K’nex wilde kopen. Het allerliefst een achtbaan want die wilde hij heel graag hebben. Toen ik deze enorme bak zag staan, wist ik dan ook niet hoe snel ik mijn slag moest slaan. Voor 11,- euro mocht ik de hele verzameling meenemen.

Er zitten meerdere sets in de bak waaronder een achtbaan. Wederom punten voor mama! Volgens de verkopende partij is alles compleet. Ik heb nog geen tijd gehad om het uit te zoeken maar dat gaat de aankomende vakantieweek vast in orde komen. Indien we her en der een onderdeel missen, hebben we in ieder geval genoeg materiaal om alsnog iets leuks in elkaar te bouwen. Vooralsnog heb ik het nog even op zolder gezet zodat ik iets achter de hand heb voor wanneer de verveling weer eens keihard toeslaat.

Waar mijn kleuter al van kleins af aan verzot was op bouw- en constructiespeelgoed, geeft mijn jongste kind de voorkeur aan poppetjes, diertjes en auto’s. Peuterlief heeft zich derhalve de Playmobil van zijn grote broer toegeëigend. Hij kan er eindeloos mee spelen. Toen ik deze moerasboot inclusief twee krokodillen en een nijlpaard op een kleedje zag staan, wist ik direct dat het iets voor Jim zou zijn. We hebben onder andere al een boomhut van Playmobil met een brug eraan vast dus een boot mocht natuurlijk niet ontbreken. Ik kocht dit setje voor 7,50 over.

Die letterdoos die op het verlanglijstje van mijn oudste telg stond, scoorde ik eveneens. Geen ouderwets exemplaar maar een moderne magnetische variant. Deze zo goed als nieuwe doos van Zwijssen mocht ik voor twee euro meenemen. Hij is zelfs nog steeds verkrijgbaar bij Bol.com. Toen ik zag wat je er daar voor moet neertellen, was ik helemaal in mijn nopjes met deze aankoop. Ik betaalde er namelijk slechts 2,- euro voor. Overigens is er de afgelopen dagen al zoveel mee geoefend dat ik wel voorzichtig durf te beweren dat ruim 20,- euro geen weggegooid geld is.

Ik kocht niet alleen Lego Minecraft, ik stuitte ook op Lego Power Miners. Ik geloof dat dit een serie van een aantal jaren geleden is gezien het huidige formaat van de verkopers. Ik twijfel enigszins of die engerd op de achtergrond ook tot de betreffende serie behoort maar hij matcht er in ieder geval aardig bij. Toen bleek dat er op hetzelfde kleedje ook nog een aantal kleine autootjes van Lego stonden uitgestald, ging ik overstag. Ik kocht wat er op de bovenstaande en onderstaande foto te zien is tezamen voor 20,- euro.

Er zaten jammer genoeg geen boekjes meer bij maar dat vind ik op zich nooit zo’n punt. Ik koop wel vaker tweedehands Lego en weet dat je de instructieboekjes online kunt terugvinden mits je weet hoe een set heet of tot welke serie deze behoort. De bouwtekeningen van Lego Power Miners heb ik onderwijl kunnen achterhalen maar uhhh… tot op heden ben ik er nog niet achter waar dat monster en die auto’s toe behoren. Mocht iemand een idee hebben, schroom niet om het me te laten weten. Mijn dank zal groot zijn! Deze partij Lego ligt overigens gebroederlijk naast de K’nex en Meccano op zolder. Wat in het wat vat zit, verzuurt niet…

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

One Reply to “Buit Koningsdag (o.a. Lego, K’nex, Meccano en Playmobil)”

Comments are closed.