Duplo en Lego combineren + 2D Minion

Mijn kinderen zijn verslingerd aan Duplo en Lego. Ze verzinnen dan ook regelmatig de gekste dingen om te bouwen. Dit weekend ontstond er bij de heren het plan om een Minion van Duplo te bouwen. We gingen online op zoek naar wat ideeën maar stuitten helaas op een veelvoorkomend probleem; we hadden namelijk niet genoeg zwarte en witte blokjes om een fatsoenlijke Minion mee te bouwen. Arghhh!

Een tekort aan basisstenen in de juiste kleur komt regelmatig voor als je niet volgens de bijgeleverde instructieboekjes bouwt. Veel problemen kun je tackelen door blokjes die je niet ziet te vervangen voor andere kleuren of middels het aanpassen van je ontwerp. Dat is echter niet altijd een optie. Zeker als je 2-dimensionaal bouwt. Wanneer je toevalligerwijs zowel Duplo als Lego in huis hebt, kun je ervoor kiezen deze stenen met elkaar te combineren. Met een omvangrijke collectie zoals die van mijn oudste zoon heb je dan ineens veel meer keuze. (Voor de geïnteresseerden; in dit artikel vertelde ik reeds eerder dat Duplo en Lego compatible zijn…)

Afijn, we lieten onze plannen niet in de war schoppen door een tekort aan zwarte en witte basisstenen. Onder het motto we zien wel waar het schip strandt gingen we aan de slag. Aangezien ik vooraf al wist dat we uiteindelijk Duplo en Lego moesten gaan combineren om tot een volwaardige Minion te komen, nam ik een bouwplaat van Lego als uitgangspunt. Je kunt namelijk wel Duplo-stenen op een grondplaat van Lego klikken maar niet andersom. Houd er rekening mee dat je iets meer moet passen en meten om dit op elkaar te laten passen omdat je een grovere steen van Duplo op een hele lading kleine nopjes van Lego dient te klikken. Mijn peuter kreeg het niet voor elkaar. Gelukkig vond hij het een hele eer om gele en blauwe basisstenen bij elkaar te scharrelen.

Wij gebruikten voor onze Minion gele, blauwe, zwarte en witte blokjes. In nieuwere sets zitten soms bruine basisstenen. (In deze en deze set vind je bijvoorbeeld bruine elementen terug!) Die zijn eveneens geschikt om het bandje rondom het hoofd van de Minion mee te maken. Speel verder vooral lekker met de mogelijkheden want Minions zijn er in alle smaken en soorten. Uiteindelijk gebruikten wij voor de onderste rij witte stenen Lego evenals voor het uiterst rechtse zwarte blokje. Prima oplossing wat ons betreft!

Bewaren

One Reply to “Duplo en Lego combineren + 2D Minion”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *