Kasteel van Brikkon

Het is geen geheim dat we hier in huis dol zijn op Lego. We vinden het fantastisch speelgoed. Niet alleen omdat het mooi en duurzaam is maar vooral omdat het eindeloos veel speelmogelijkheden biedt. Je kunt er zoveel mee doen. Mede door het scala aan mogelijkheden wordt er door mijn oudste zoon vrijwel dagelijks met Lego gespeeld. Wat ons betreft is het dus zeker de moeite waard om te investeren in deze befaamde plastic bouwsteentjes.

Afgelopen weekend ontvingen wij een pakketje van SpeegoedNL met daarin het kasteel van Brikkon. Ik hoor je denken: wat is Brikkon en wat heeft het te maken met Lego? Ik zal me nader verklaren; Brikkon is een concept dat kinderen een houten basis biedt van waaruit ze verder kunnen bouwen met hun eigen Lego-stenen. Op die manier kunnen er weer nieuwe ontdekkingen worden gedaan met de huidige verzameling bouwstenen. Net als met Hubelino wordt er op die manier een nieuwe dimensie gegeven aan het speelgoed dat je al hebt.

Goed, wij ontvingen dus het kasteel van Brikkon. Je ontvangt het als een plat bouwpakketje dat je zelf in elkaar moet zetten. Bij het kasteel tref je als extra accessoire een heuse katapult aan. Het design kenmerkt zich door haar eenvoud hetgeen versterkt wordt door het blanke hout. Op de verpakking zie je een duidelijk voorbeeld van de inhoud van het pakket. Mijn oudste zoon had bij het aanschouwen ervan geen verdere uitleg nodig en rende direct naar boven om een bak met Lego Classic te halen.

In principe behoeft het in elkaar zetten van het kasteel geen verdere uitleg; het is vrij eenvoudig. Neemt niet weg dat de bijbehorende instructies welkom zijn bij het in elkaar knutselen van de katapult. (Deze mama moest even twee keer kijken hoe ze het elastiek precies moest bevestigen…) Wat ik persoonlijk bijzonder prettig vind, is dat het kasteel ook weer uit elkaar gehaald kan worden als het niet wordt gebruikt. Op de momenten dat er niet mee wordt gespeeld, kun je het als een plat pakketje opbergen in een kast of lade. Ideaal!

Samen met mijn oudste zoon zette ik het kasteel in elkaar. Vervolgens wachtte ik af wat hij ermee zou gaan doen. Normaal gesproken bouwt hij namelijk graag Lego-sets volgens de instructieboekjes. In eerste instantie probeerde zoonlief het voorbeeld van de verpakking na te maken maar al snel liet hij dat idee los. Intuïtief nam zijn eigen creativiteit de overhand. Al snel besloot hij dat hij een kasteel ging bouwen voor de minifiguren Elsa en Anna van Frozen en dat er ook een draak aan te pas diende te komen. Uiteindelijk werd de draak een dinosaurus maar dat is een detail, nietwaar? (Volgens Sam is het een Tyrannosaurus Drakie; heerlijk die kinderlogica!)

Jim greep zijn kans toen grote broer op school zat. Hoewel hij eigenlijk te klein is om met Lego te spelen, kon hij de aantrekkingskracht van het kasteel op de keukentafel absoluut niet weerstaan. Zodoende drong de dinosaurus plotseling het bouwwerk binnen en bevond Olaf zich ineens ter hoogte van de vlaggenmast. De wonderen zijn blijkbaar de wereld niet uit want even later zaten alle minifiguren inclusief Tyrannosaurus Drakie gebroederlijk koekjes te eten op de eerste verdieping van het kasteel. Afijn, de katapult werkt ook naar behoren want de blokjes vlogen me om de oren. Ik kan je melden; er worden grootste G-krachten op de bouwstenen uitgeoefend want ik kon ze nadien allemaal achter de bank vandaan vissen.

Wat ons betreft is de missie van Brikkon geslaagd. Brikkon daagt kinderen daadwerkelijk uit om vrij te bouwen. Alles is mogelijk. Naast het kasteel heeft Brikkon een boom, een vogeltje en een ruimteschip in het assortiment waar je kind zijn of haar creativiteit op los kan laten. En het is allemaal even leuk! (Mocht je peuter geen grote broer hebben die dol is op Lego; Brikkon heeft tevens een huisje en een vliegtuig beschikbaar welke uitgebreid kunnen worden met Duplo!) Wat verder erg fijn is, is dat de prijzen schappelijk zijn. Het kasteel kost bijvoorbeeld 21,95 en het vogeltje bestel je al voor 7,95. Een ideaal cadeau voor jongens en meisjes die verzot zijn op Lego.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

4 Replies to “Kasteel van Brikkon

  1. Erg leuk! Dit kan op de cadeaulijst voor december.

    Haha, dus de katapult gebruiken in een richting waar ik geen blokjes hoef te zoeken.

Comments are closed.