Kerstboom van Duplo

kerstboom-duplo-1-verkleind

Na het uitzwaaien van Sinterklaas vond ik het de hoogste tijd worden voor een kerstboom. Een kerstboom van Duplo welteverstaan. Na een uur in gevecht te zijn geweest met de bak Duplo van mijn nageslacht, was het bovenstaande exemplaar een feit.

Waar ik de stoomboot van Duplo zonder al teveel moeite in elkaar goochelde, kostte het me een paar pogingen eerdat ik deze kerstboom naar volle tevredenheid in elkaar had zitten. Het bouwen van een kerstboom valt of staat natuurlijk met het aantal groene basisstenen dat je tot je beschikking hebt. Hoewel ik in de veronderstelling was dat we er aardig wat bezaten, bleek dat in de praktijk tegen te vallen. Of wel, we bleken veel meer groene, blauwe en rode stenen te hebben dan groene. Gelukkig vonden Sam en Jim het erg leuk om de hele voorraad Duplo op kleur te sorteren.

kerstboom-duplo-2-verkleind

Het idee voor deze kerstboom haalde ik uiteraard van Pinterest. Na een aantal mislukte 3-dimensionale bomen leek de 2-dimensionele optie me toch beter. Ik gebruikte een kleine grondplaat, enkele rode basisstenen voor de stam en heel veel verschillende groene stenen voor de eigenlijke boom. Door af en toe een rechthoekige basissteen dwars te plaatsen, kun je de illusie van uitstekende takken creëren. Je kunt hiervoor ook twee kleinere, vierkante stenen gebruiken. Als je net als ik tegen het probleem van een beperkte hoeveelheid groene blokken aanloopt, kun je aan de achterkant stiekem andere kleurtjes gebruiken. Om het af te maken, wikkelde ik een kerstslingertje uit de uitverkoopbak van Hema om het geheel heen. Al met al werd het bijzonder feestelijk. Aldus mijn oudste zoon.

kerstboom-duplo-3-verkleind

Sam besloot vervolgens dat de boom niet compleet was zonder het treintje dat ik – pardon Sinterklaas – onlangs voor kleine broer via Marktplaats kocht. Iedere kerstboom heeft tenslotte een trein met giraf nodig, nietwaar? Afijn, alvast hele fijne feestdagen toegewenst namens ons allemaal! Merry X-mas!

Bewaren

Bewaren

5 Replies to “Kerstboom van Duplo

  1. Het ís dat ik niet genoeg groene Duplo in huis had…maar anders zat ik je Duplo kerstboom nu na te maken 😉 Erg leuk weer!

Comments are closed.