Light Stax – Reptiles

Zoals inmiddels duidelijk moge zijn, zijn we hier in huis dol op Lego. Die kleine, plastic blokjes oefenen een bijna magische aantrekkingskracht op ons uit. Met name de oudste zoon zou het liefst dag en nacht met Lego spelen. Het is echter de bedoeling dat hij ’s nachts gewoon zijn oogjes dicht doet. Neemt niet weg dat een verlicht bouwwerk op de Lego-plank een heerlijk uitzicht biedt om bij weg te dromen.

Onlangs ontvingen we via SpeelgoedNL een set van Light Stax. De merknaam Light Stax zegt het al; deze blokjes geven licht. En niet geheel onbelangrijk; ze zijn volledig compatible met Lego. Wij kregen een 4-in-1 set genaamd Reptiles waarmee je verschillende reptielen kunt bouwen, te weten een dinosaurus, een draak, een schildpad en een krokodil. Je kunt het vergelijken met de 3-in-1 sets van Lego Creator. Doordat de blokjes van Light Stax compatible zijn met Lego, kun je ze tevens inbouwen in een bestaand Lego-model. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat te denken van bijvoorbeeld een verlichte vuurtoren? Of een voertuig met heuse knipperlichten?

Light Stax maakt gebruik van LED-technologie. Doordat Light Stax zich bedient van een zogeheten power base komen er geen snoeren of schakelaars aan te pas. De power base is een oplaadbaar accusteentje met een schakelaar aan de zijkant. Zodra de blokjes hiermee in verbinding komen te staan, licht het bouwwerk automatisch op. Je laadt deze accusteen eenvoudig op via de bijgeleverde USB-kabel. Light Stax is dus een draadloos systeem. Er is zodoende geen noodzaak om een stopcontact in de buurt te hebben voor het verlichten van je creaties.

De blokjes van Light Stax lijken logischerwijs enorm op de vertrouwde Lego-blokjes. Ze liggen enkel een fractie zwaarder in de hand vanwege de ingebouwde technologie. Doordat het noodzakelijk is dat de blokjes stevig op elkaar klikken – alleen op die manier kan het gehele bouwwerk contact maken met de power base – kun je ze iets minder makkelijk van elkaar losmaken. De bijgeleverde brick seperator biedt echter uitkomst.

(Onderwijl heb ik van de fabrikant begrepen dat er in september een verbeterde versie op de markt komt waarbij onder andere de blokjes soepeler van elkaar te scheiden zijn. Nog even geduld!)

Mijn oudste zoon is een kind dat het liefst van alles bouwt volgens een instructieboekje. Het was voor hem dan ook even omschakelen dat er geen instructies bij de sets van Light Stax worden geleverd. Pas later kwam ik erachter dat je de instructies gemakkelijk online kunt vinden op de website van Light Stax. Oeps! Derhalve gebruikte zoonlief de voorbeelden op de doos als uitgangspunt. Zijn enthousiasme werd er gelukkig niet minder om. Hij besloot in eerste instantie dat hij de dinosaurus zou gaan bouwen maar als snel stelde hij dat plan bij; er ging een vuurspuwende draak gemaakt worden. Aldus geschiedde.

Mijn kleuter is ruim een uur bezig geweest om de draak naar eigen inzicht in elkaar te bouwen. Een enkele keer had hij mijn hulp nodig omdat hij niet meer wist hoe hij verder moest maar hij heeft veruit het meeste zelf gedaan. Tussendoor duwde hij steeds op de schakelaar om te zien hoe zijn creatie in wording werd verlicht. Hij ontdekte dat hij op de manier goed kon nagaan welke steentjes er nogmaals stevig moesten worden aangedrukt; die gaven nog geen licht. Uiteindelijk moest ik alle stenen nogmaals stevig op elkaar duwen voordat het gehele bouwwerk werd verlicht omdat de handjes van mijn kind te klein bleken om de draak te omvatten. Desalniettemin was Sam verrukt van het feit dat zijn eigenhandig gebouwde draak daadwerkelijk veranderde in een lampje.

Mijn lieftallige zoon is bijzonder trots op zijn vuurspuwende draak. Je begrijpt; dit lichtgevende bouwwerk is reeds bewonderd door de nodige vriendjes en vriendinnetjes die hier de afgelopen week over de vloer zijn geweest. Vorige week stond de draak op de boekenkast in de woonkamer maar inmiddels is hij verhuisd naar de bovenste Lego-plank in Sam z’n kamer. Hier kon hij namelijk gebroederlijk plaatsnemen tussen twee dinosaurussen van Lego Classic en Lego Creator. Soort zoekt soort blijkbaar. Ik heb begrepen dat hij binnenkort zal transformeren in een krokodil. Deze mama wacht het rustig af…

Wat ons betreft geeft Light Stax absoluut een extra dimensie aan het spelen met Lego. Het is een superleuke uitbreiding voor elk kind dat van bouwen en construeren houdt. De prijzen van Light Stax zijn vergelijkbaar met Lego. Deze set kost bijvoorbeeld 59,95 maar er zijn ook sets in andere prijsklassen te koop. Mocht je zoon of dochter nog te klein zijn om met Lego te spelen maar is hij of zij wel dol op grotere bouwstenen; Light Stax Junior is compatible met Duplo!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

One Reply to “Light Stax – Reptiles”

Comments are closed.