Vleermuiskoekjes van tortilla’s

Mijn kinderen zijn dol op koken en bakken. Ze helpen me graag bij het bereiden van het avondeten maar het allerleukste vinden ze het bakken van koekjes en taarten. Allicht. Onlangs spotte Sam over mijn schouder een grappig receptje op Pinterest voor het maken van vleermuiskoekjes. Nadat hij het me een aantal maal had gevraagd, ging ik overstag. Zodoende bestelde ik een uitsteekvorm in de vorm van een vleermuis – deze mama had geen zin om tientallen vleermuisjes met de hand uit te snijden – bij Hieppp. Afgelopen weekend gingen we aan de slag…

Benodigdheden:

  • tortilla’s
  • 2 eieren
  • kristalsuiker
  • kaneel
  • uitsteekvorm vleermuis

Verwarm de over voor op 175 graden. Steek met behulp van de uitsteekvorm vleermuisjes uit de tortilla’s. Klop de eieren los in een schaaltje en meng de suiker en kaneel in een ander schaaltje. Dompel de vleermuisjes eerst in het schaaltje met de losgeklopte eieren en vervolgens in het schaaltje met het mengsel van suiker en kaneel. Leg de vleermuisjes daarna voorzichtig op een ovenplaat voorzien van bakpapier. Bak ze vervolgens in 10 minuten tijd af in de oven.

En of ze lekker zijn? Jazeker! Jim wierp zich op als voorproever en had drie vleermuiskoekjes nodig om te kunnen concluderen dat ze inderdaad overheerlijk zijn. (Tja, wat wordt er nu niet lekker van zijn overdosis suiker…) Deze vleermuiskoekjes zijn uitermate geschikt voor Halloween of een feestje geheel in Batman-stijl maar de ervaring leerde ons dat ze ook prima weghappen op een maandagochtend in oktober. Eet smakelijk!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren