SES Creative – Dino Mega Box

Een paar weken geleden kocht ik bij de plaatselijke Intertoys het bovenstaande pakket van SES Creative. Aangezien we op dat moment een regenachtige meivakantie tegemoet gingen, leek het me wel een handig iets om in de kast te hebben liggen. Ik was eigenlijk niet van plan om er een review over te schrijven maar we hebben er zoveel plezier mee gehad dat ik er toch graag iets over wil delen.

Goed, het gaat dus om de Dino Mega Box van SES Creative. Ik kocht dit pakket voor 10,- en voor die prijs kun je hem ook bestellen bij Bol.com. Hoewel ik ooit heb beweerd geen fan te zijn van dit soort kant-en-klare knutselpakketten, ben ik tegenwoordig helemaal om. (Het feit dat ik niet bepaald wild van knutselen ben, speelt ongetwijfeld een rol bij deze ommezwaai…) Ik vind het ideaal om bij tijd en wijlen zoiets tevoorschijn te trekken als mijn kinderen iets willen maken. Ook zijn dit soort paketten fijn als bijvoorbeeld de oppas wil knutselen met je kroost. Doordat alles wat je nodig hebt al in het pakket zit, vergt het weinig voorbereiding en kan er in principe niet veel mis gaan. Tenminste, tot op zekere hoogte…

In de Dino Mega Box treffen je kinderen maar liefst drie verschillende activiteiten aan; een dinosaurus maken van strijkkralen, een houten dinoskelet verven en een dinosaurus maken van gips. Wij begonnen met het gips gieten omdat het beeldje minimaal een dag moet uitharden voordat je het kunt verven. (Voor de bevordering van de algehele rust maakte ik een paar uur later nog een tweede beeldje zodat de heren de volgende dag beiden een gipsen dinosaurus hadden om mee aan de slag te gaan…)

Ik kan niet zeggen dat de instructies enorm duidelijk zijn maar uiteindelijk wijst het zich wel min of meer vanzelf. Het is simpelweg een kwestie van water in de mal gieten en daar voorzichtig steeds wat gips bij gieten tot er een stevige massa ontstaat. Om te voorkomen dat mijn halve keuken onder het gips kwam te zitten, hing ik de mal met behulp van de bijgeleverde haakjes in een plastic bakje. Na drie uur kun je de mal verwijderen en vervolgens is het een kwestie van geduld alvorens je je dinosaurus in een kek kleurtje kunt kwasten.

Mijn jongste zoon is de creatieveling van het stel. Toen hij bij het openen van het pakket zag dat er potjes verf en een kwastje bij zaten, was hij niet meer van het idee af te brengen dat hij wilde verven. Aldus geschiedde. Meneer heeft als een ware Picasso alle stukjes van het houten skelet voorzien van een flinke lik verven. Hij heeft zeker een uur helemaal zen aan tafel zitten verven. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik diep onder de indruk was van deze prestatie. Zowaar heeft hij de muren mis weten te houden en viel het dankzij een verfschort en onderlegger verder ook mee met de rommel. (Deze moeder is een beetje huiverig voor verf sinds ik de muren meerdere keren heb moeten witten na creatieve uitspattingen van mijn kroost…) Kortom, het viel me dus alles mee.

Terwijl Jim los ging met verf, maakte Sam twee dinosaurussen van strijkkralen. Zoals ik al had verwacht, vond hij dat een bijzonder leuke bezigheid. Ik citeer: ‘Mama, dit is net Lego maar dan plat!’ Hij maakt een rood en een groen exemplaar en we hebben genoeg strijkkralen over om er de aankomende tijd nog meer te maken. Het aan elkaar strijken van de kralen liep trouwens gesmeerd. Volgens een vriendin met drie meiden zijn strijkkralen de hel op aarde maar tot op heden valt het me in ieder geval niet tegen. (Misschien piep ik over een paar weken wel anders maar dat terzijde…)

Afijn, de daaropvolgende dagen werden er dinosaurussen van gips geverfd en deed ik mijn uiterste best om het houten dinoskelet in elkaar te zetten. Wat betreft laatstgenoemde; de instructies hadden wederom iets duidelijker gemogen. Ik geloof namelijk dat het nooit goed kan zijn als je onderdelen overhoudt. Toch? Tevens had ik écht houtlijm nodig om ervoor te zorgen dat die houten dinosaurus niet steeds uit elkaar viel. Ach ja, dat zijn de details. Al met al was deze Dino Mega Box een groot succes.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

One Reply to “SES Creative – Dino Mega Box”

Comments are closed.