Slang van Duplo

Mijn kinderen vinden het geweldig als ik iets voor hen bouw van hun Lego of Duplo. Ik maak daar graag tijd voor. Ze bedenken soms de gekste dingen. Vorige week had ik het echter makkelijk; Jim wilde namelijk dat ik een slang voor hem zou bouwen. Goed, dat kon geregeld worden. Deze exercitie resulteerde uiteindelijk in een bouwwerk van bijna twee meter in onze woonkamer.

Op een redelijk simpele manier bouw je binnen een mum van tijd een imposante slang voor je peuter. Het is zelfs zo gemakkelijk dat je zoon of dochter zonder al teveel hulp alvast aan de slag kan met een ander deel van de slang. (En anders kunnen ze mama braaf de blokjes aangeven…) Jim keek in ieder geval vrij vlot de kunst van mij af en bouwde zelfstandig het blauwe uiteinde van de staart.

Het enige dat je nodig hebt, zijn vierkante Duplo-blokjes. Héél véél vierkante Duplo-blokjes! (Als je tenminste een slang van formaat wilt bouwen…) Voor het hoofd van de slang gebruikte ik een groen blokje met een oogje maar dat is niet per sé noodzakelijk. Een blokje zonder opdruk volstaat ook prima; desnoods plak je er een wiebeloogje op. Als je het nog net een tikkeltje leerzamer wilt maken, laat je je peuterkind vooraf alle vierkante blokjes op kleur sorteren.

In plaats van de blokjes recht op elkaar te plaatsen, plaats je ze schuin op elkaar. De onderste rij is gelijk aan de bovenst rij en de middelste rij staat daar haaks op. In het begin is het even wennen maar al snel krijg je de smaak te pakken. Voor hele jonge kinderen is deze manier van bouwen misschien te ingewikkeld omdat het motorisch complexer is dan het recht op elkaar plaatsen van bouwstenen.

Het leuke aan deze slang is, is dat je kroost er nadien volop mee kan spelen. Doordat je de blokjes schuin op elkaar plaatst, zit er volop beweging in de slang. Zodoende kan je zoon of dochter het monster in kwestie oprollen of over de vloer laten kronkelen. Ik vond het verrassend wat je met deze sliert blokjes allemaal kunt doen. Je kunt de slang zo lang maken als je wilt al geldt uiteraard voor de meeste kinderen het des te groter, des te beter principe. Neemt niet weg dat een iets kortere variant ook al erg leuk is. Qua vormgeving zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt het zo gek maken als je wilt; maak bijvoorbeeld een ringslang met gekleurde ringen, een stoere ratelslang met een gele staart of simpelweg een bontgekleurde slang! Have fun!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

One Reply to “Slang van Duplo”

Comments are closed.